Art
Cultura 26/05/2011

Swab despulla Belén Esteban

Steve Gibson exposa a la galeria barcelonina Mito un nu de la popular presentadora de mides gairebé natural

Antoni Ribas Tur
2 min
Retrat de Belén Esteban exposat a la galeria Mito

BarcelonaUn nu de Belén Esteban de mides gairebé naturals és probablement l'obra més pertorbadora que es podrà veure a partir de demà, i fins diumenge, a la quarta edició de Swab, la fira internacional d'art contemporani de Barcelona al pavelló 2 de la Fira de Barcelona. La presentadora no l'ha vist, però els responsables de la galeria on està exposat, la barcelonina Mito, s'han curat en salut i han contactat amb el seu advocat. Com que es tracta d'una obra, i no d'una fotografia, li agradi o no, poca cosa en contra hi podria fer.

Amb una clara vocació internacional, Swab enguany ha reunit 48 galeries de 13 països diferents, un 60 per cent de les quals són estrangeres.Entre les galeries selccionades n'hi ha 11 de catalanes i 9 de la resta de l'Estat.

Com a novetats, la fira presenta Art projects, una selecció de sis galeries portada a terme pel col·lectiu francès Lab'Bel i un altre programa MYFAF (Mi first art fair) dins el qual quatre galeries amb menys de dos anys d'existència han pogut participar de franc a una fira d'art per primera vegada. Vinculat al grup francès Bel -productor del formatgets La vaca que ríe–, l'humor i la impertinència han estat les claus a partir de les quals han treballat els comissaris de Lab'Bel. Un espai dedicat als més petits, Swabkids és una altra de les novetats que Swab presenta enguany. L'any passat la fira va rebre 130.000 visitants, i enguany Joaquín Díez-Cascon, el director de Swab, espera aconseguir-ne 20.000

Demà es posaran a la venda, per 25 euros, en el marc de la fira una sèrie de postals realitzades per personatges famosos com Custo Dalmau, Rosa Clarà o Jordi Labanda, entre altres. Els beneficis obtinguts aniran destinats al Casal d'Infants del Raval. I també se celebrarà una subhasta benèfica per recaptar fons per a la unitat de lluita contra la Sida de Can Ruti.

stats