Publicitat
Publicitat

La Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona se celebrarà del 26 al 29 de maig.

Swab ja escalfa motors

Swab inclourà nombroses novetats a la quarta edició: un major nombre d'expositors, la col·laboració de la fira berlinesa d'art contemporani emergent Preview Berlin i un programa d'activitats fora del seu recinte, entre altres.

Els organitzadors de Swab, la Fira Internacional d'Art Contemporani de Barcelona Swab, que se celebrarà del 26 al 29 de maig, han presentat avui l'edició del 2011, que estarà plena de novetats respecte les anteriors.

En la seva quarta edició, la fira comptarà amb més participants, cinquanta galeries, de tretze països. Aquest fet ha provocat que, per guanyar espai, Swab es traslladi al pavelló 2 de la Fira de Barcelona, més gran.

Per primera vegada, Swab col·labora amb la fira berlinesa Preview Berlin, els directors de la qual han seleccionat cinc galeries. De la mateixa manera, Swab assegura la participació de galeries catalanes i espanyoles a aquesta fira d'art contemporani emergent.

Una altra de les novetats que presentarà la fira és un espai dedicat a projectes artístics, a cura de Laurent Fiévet i Silvia Guerra del col·lectiu Lab’Bel, Laboiratoire artistique du groupe Bel. Aquests dos comissaris han seleccionat set galeries joves que presentaran, cadascuna d'elles, el projecte d'un artista. A més, estan preparant una exposició d’artistes emergents que es presentarà en un espai de la Fira.

Igualment, Swab vol donar l'oportunitat a les galeries més joves de participar per primer cop en una fira internacional. Per aquest motiu s'ha creat l’espai MYFAF (My First Art Fair), un espai en el qual podran exposar sense cost quatre galeries amb menys de dos anys d’experiència i que seran sel·leccionades pel comitè de la fira.

Per últim, una nova proposta per aquest any és Swab Kids, un espai dedicat als nens, on podran entendre l’art formant part del mateix. Ho col·laborarà l’artista novaiorquesa Amanda Browder, que ha dissenyat una instal·lació en tela on els nens podran jugar amb una peça d’art. D'aquesta manera, Swab vol presentar un nou concepte de Fira també per a les famílies, creant un espai on poder passar la tarda amb tota la família envoltats d’art contemporani.

La Fira comptarà, a més, amb espais de lleure, com la zona Lounge i la terrassa Chill Out.

Fora del recinte de la fira, Swab ha organitzat el Swab Off, un nou programa d’activitats paral·leles creades per donar més visibilitat a l’art contemporani emergent i acostar-lo als ciutadans. Aquestes activitats es duran a terme abans, durant i després de la Fira i estan organitzades amb la col·laboració de diverses entitats, institucions i col·lectius com el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya i Kognitif, una nova plataforma per l’art contemporani, entre d'altres.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT