TEATRE

T de Teatre torna a la Beckett amb un joc de confusions

Cançó per tornar a casa és la banda sonora amb la qual les T de Teatre tornen a la Sala Beckett, on van debutar

Cançó per tornar a casa és la banda sonora amb la qual les T de Teatre tornen a la Sala Beckett, on van debutar, i ho fan dins el Festival Grec en una temporada que s’allargarà fins al 28 de juliol. Curiosament, la companyia de les actrius Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, en aquest cas acompanyades per Jordi Rico, s’estrena a les ordres d’una autora i directora, Denise Despeyroux. I, tot i que ho pugui semblar per l’argument, l’obra no es tracta d’un joc metateatral sobre l’èxit i el fracàs, sinó d’una ficció que juga amb elements com “la confusió” i “sobre com l’atzar de la vida fa que finalment es compleixi el destí”, diu la dramaturga uruguaiana establerta a Madrid.

L’obra entrecreua dues històries. D’una banda, hi ha tres exactrius que fa més d’un quart de segle van estrenar un gran èxit que va convertir en escriptor de culte al seu autor, mentre que elles van fracassar en els seus següents muntatges, van barallar-se entre elles i es van retirar de l’escena. De l’altra, hi ha un hipnotitzador que fuig de la justícia amb la seva ajudant i arriba justament al mateix poble on les tres dones s’han retrobat per iniciativa d’una d’elles. Les actrius confondran l’hipnotitzador amb el dramaturg escocès que les va catapultar a l’èxit i començarà el joc teatral, que defineixen com a comèdia però amb tocs de “misteri, surrealisme i molt drama”, diu Duch, perquè esprem les falses identitats: “Tots són mentiders i ningú mostra qui és”.

T de Teatre jugarà amb la proximitat al públic, més enllà de l’escenari, i amb una banda sonora original de Pablo Despeyroux, que ha creat les cançons que fan tornar les actris al niu. És la primera vegada en 28 anys que la companyia actuarà en un espai tan reduït: 130 butaques, que per a les T de Teatre seran veritable intimitat, que “agrada però també espanta”, asseguren.