Publicitat
Publicitat

El TSJC desestima el recurs contra l'acomiadament de l'exdirectora del Museu de l'Empordà

El tribunal dona la raó a l'Ajuntament de Figueres amb relació a la destitució d'Anna Capella el 2014

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat la raó a l'Ajuntament de Figueres en el cas de l'acomiadament de l'exdirectora del Museu de l'Empordà, Anna Capella. El TSJC ha desestimat el recurs contra els acords que va adoptar el ple municipal i el Consell Plenari del Consorci del Museu de l'Empordà el 2015, a través dels quals es va procedir a acomiadar Capella. A més, el tribunal condemna l'exdirectora del museu a pagar els costos judicials.  

Polèmica pel canvi d'orientació del Museu de l'Empordà

El 13 de juliol del 2016 un jutjat de Girona ja va desestimar el primer recurs interposat per Capella contra l'Ajuntament, en què al·ludia al fet que el seu acomiadament havia sigut improcedent. Ara el TSJC confirma la sentència d'aquest jutjat i afirma que l'acomiadament es va fer seguint la llei. El tribunal diu que Capella va ser nomenada per lliure designació com a càrrec eventual i sense concurs previ, fet que impedeix adquirir cap dret de permanència al lloc de treball. 

"Aquesta sentència tanca definitivament el capítol i permet mirar en positiu cap al futur del Museu de l'Empordà. A setembre sabrem el nom del nou director o directora, amb un projecte presentat prèviament durant el procés selectiu realitzat amb concurs públic", ha assegurat el regidor de Contenciosos, Jordi Masquef, que ha lamentat que en el seu moment es nomenés Capella sense concurs previ ni cap altre procediment competitiu, un requisit que exigeix el decret 232/2001.

Capella va ser cessada a finals del 2014 per part de l'Ajuntament, que va justificar que la decisió responia a la voluntat de reorientar el projecte del Museu de l'Empordà. Lligat a l'acomiadament, es va dissoldre el consorci que gestionava el museu i es va optar per coordinar l'equipament des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. El 2015 Anna Capella va ser nomenada directora del Museu de Mataró. 

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT