Publicitat
Publicitat

CULTURA

Avançaments cinematogràfics

L'animació catalana fa el salt més ambiciós cap al 3D amb 'Tadeo Jones'

A finals d'anys hauria d'estar enllestit el film produït per Edmon Roch ('Bruc'), protagonitzat per un personatge que s'inspira en Indiana Jones. L'estrena està prevista per a la primavera de 2012.

El 2006, el curtmetratge Tadeo Jones va aconseguir un èxit sense precedents en el gènere d'animació a l'estat espanyol. Més de 65 premis nacionals i internacionals, incloent el Premi Goya al Millor Curtmetratge d'Animació van avalar un projecte d'Enrique Gato que ara està prenent forma de llargmetratge amb la producció del català Edmon Roch al darrere. El pressupost no està tancat, però serà superior als set milions d'euros per tal de poder fer un producte competitiu amb l'animació mundial. En una entrevista a l'ACN, Edmon Roch, ha explicat que serà un film en tres dimensions que podria arribar a les sales la primavera vinent, per completar un procés de més de quatre anys de feina.

Després d'afinar les seves habilitats com animador amb un primitiu curt animat del personatge de còmic Superlopez, Enrique Gato va crear el 2002 el personatge Tadeo Jones, un projecte que parodiava les aventures d'Indiana Jones. D'aquesta idea en va sortir un curtmetratge que va arrasar en premis i èxit de públics. Els productors Edmon Roch i Jordi Gasull van veure en el personatge una bona pel·lícula i no van deixar passar l'oportunitat. Fa quatre anys que hi treballen i el film podria estar enllestit a finals d'aquest 2011 per arribar a les sales la Setmana Santa de l'any vinent.

Roch ha desvetllat que serà un cinema d'aventures fet en 3D, a l'estil de Píxar, i per tant, s'haurà de veure als cinemes amb les ulleres especials per aquest tipus de produccions. L'animació s'està duent a terme principalment a Madrid, mentre que el 3D es treballa a Barcelona, en total, amb un equip de més de 100 persones. 

Ha estat un procés llarg perquè, com diu Roch, a l'animació tot és ''més complex''. ''Hi ha menys possibilitat d'error'' perquè no pots canviar moltes de les decisions que ja s'han pres. Tot i això, Edmon Roch considera que és ''un procés gratificant'' perquè vas ''creixent de mica en mica'' per assolir els objectius.Aposta per l'animacióEl productor de films com Bruc o Lope, estrenats l'any passat, ha canviat doncs totalment el registre per donar forma a un projecte d'animació. Roch reconeix que l'animació és el gènere ''més universal'' perquè no hi ha la barrera lingüística però tanmateix, admet que és complicat poder sincronitzar els llavis en animació per poder fer versions diferents que convencin el públic. Tadeo Jones s'estrenarà en català, castellà i anglès, i tot i que no ha volgut fer públics els noms, ja fa temps que tenen alguns dels actors i actrius que posaran les veus a la pel·lícula.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT