Gastronomia
Cultura 08/05/2011

Tancaran un carrer de Nova York per fer-hi una paella popular

L'acte està relacionat amb una campanya per difondre la gastronomia catalana i espanyola a Texas

Ricard Martín
1 min
Solera New York

BarcelonaEl proper 21 de maig, el restaurant Solera de Nova York, propietat del xef Rufino López, celebra vint anys de vida tancant el carrer 53 amb la Tercera Avinguda, per fer-hi una paella popular a la qual està previst que hi assisteixin celebritats, clients, amics i veïns del local. Quim Marquès, d'El Suquet de l'Almirall, hi participarà activament. Els dos cuiners es posaran als fogons per cuinar conjuntament, i per primera vegada, la paella New York-Spain, una recepta elaborada amb productes de les dues ribes, de la qual tenen previst repartir uns 500 degustacions. Casualitats de la vida, ho faran en el carrer que van homenatjar els Ramones amb la canço 53 and third del su primer disc.

Aquest acte està connectat amb Passport Spain, un esdeveniment que de l'11 al 24 de maig divulgarà la cultura gastronòmica catalana i espanyola a Texas. Organitzat per la cadena de supermercats Central Market, les botigues de la cadena seran l'escenari de nombroses demostracions culinàries a càrrec de diferents xefs, com Quim Marqués, Adrián Marín (Drolma, Barcelona), Isma Prados (Els Jardins de Gràcia, Barcelona), Paco Roncero (La Terraza del Casino, Madrid), Seamus Mullen (Tertulia, Formerly of Boqueria, New York) i Daniel Olivella (B44, San Francisco).

Durant l'esdeveniment, els comerços de Central Market d'Austin, Dallas, Fort Worth, Houston, Plano, San Antonio i Southlake oferiran diàriament productes frescos portats directament des d'Espanya per a aquest festival gastronòmic.

stats