Cinema
Cultura 05/04/2011

Tanquen els cinemes Casablanca Kaplan

Els cinemes de versió original del passeig de Gràcia porten una setmana sense obrir les seves portes. L'empresa no ha fet cap comunicat, però tot fa pensar que el tancament és definitiu.

Redacció
1 min
Casablanca Kaplan

BarcelonaEls cinemes Casablanca Kaplan (abans Casablanca) un dels locals més emblemàtics de l'exhibició de cinema en versió original a Barcelona, fa una setmana que no obren les seves portes. No hi ha cap cartell que indiqui que es tracta d'un tancament provisional. Els indicis apunten a un punt i final que s'afegiria al tancament d'altres cinemes com ara el Rex, els Lauren Sant Andreu i els Alcàzar, un context preocupant en què l'única nota optimista és l'obertura del complex de cinemes Arenas Multicines.

La gestió dels Casablanca Kaplan està en mans de Produccions Kaplan, empresa del prolífic actor, director i productor Salomón Shang, que el passat més de gener es va veure involucrat en una polèmica al voltant d'una suposada compra de vots dels premis Gaudí.

Els primers dos films que es van estrenar al local van ser Cabeza borradora (David Lynch) i Johnny Guitar (Nicholas Ray), un 13 de desembre de 1980. Els dos últims títols estrenat han sigut Cisne negro (Darren Aronofsky) i Hammada, un documental d'Anna Bofarull.

stats