El Macba fitxa una nova conservadora en cap i un nou cap de programes públics

Els elegits en el procés de selecció per completar l'equip de Ferran Barenblit són la britànica Tanya Barson i l'espanyol Pablo Martínez

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha fet públic aquest dimecres el resultat del procés de selecció que va convocar per cobrir les vacants deixades per Valentín Roma i Paul B. Preciado arran de la crisi de 'La bèstia i el sobirà'. La nova conservadora en cap del museu és Tanya Barson, fins ara conservadora d’art internacional de la Tate Modern. El cap de programes públics serà Pablo Martínez, actual responsable d’Educació i Activitats Públiques del CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, d'on també prové Ferran Barenblit, que va substituir Bartomeu Marí. Les incorporacions es faran efectives l'1 de setembre.

Tanya Barson tindrà al seu càrrec els departaments de Col·lecció, Exposicions i Publicacions. De Pablo Martínez dependran el Centre d’Estudis i Documentació Macba, el PEI Programa d’Estudis Independents, els Programes Públics i l’àrea d’Educació.

La Comissió de valoració va estar integrada per Isabel Balliu i Badia, directora de Recursos i gerent en funcions de l’Institut de Cultura de Barcelona; Carles Sala Marzal, director d’Infraestructures Culturals, Patrimoni i Coordinació de l’Institut de Cultura de Barcelona; Ferran Barenblit, director del Macba, i Joan Abellà Barril, gerent del Macba.