Cultura 07/02/2012

Tàpies, immortal

L'artista català mor als 88 anys. Aquest dimarts a la tarda obrirà al públic la seva fundació de Barcelona perquè els visitants se'n puguin acomiadar envoltats de les seves obres

Catalina Serra
1 min
L’artista, Antoni Tàpies, al seu taller, en plena feina.

BarcelonaS'ha mort Tàpies. És un dia trist. Afable i aparentment convencional per fora, era explosiu i ple de rebel·lia per dins. S'ha mort Tàpies, però és viva la seva obra i el seu llegat. L'artista va morir ahir a Barcelona als 88 anys i la família ha anunciat que la cerimònia de comiat serà en l'estricta intimitat. Tot i així, aquest dimarts a la tarda i tot dimecres obrirà al públic la seva fundació de Barcelona perquè els visitants se'n puguin acomiadar envoltats de les seves obres.

Compromès i místic alhora, Antoni Tàpies estava sempre a punt de firmar un manifest a favor del país, la llengua o els drets humans, però la seva vinculació al món del seu temps no li va impedir viure també en un món còsmic en el qual les cultures i les ciències es mesclaven i convivien a la recerca d'un coneixement interior que volia impulsar a través de l'art. A les seves pintures volia sacralitzar les coses petites per mostrar que tan emocionat podia ser un grapat de pols de vidre com el vitrall d'una catedral, i als seus escrits va saber reflectir la riquesa del seu pensament estètic. Com a mecenes va impulsar la Fundació Tàpies, que s'ha convertit en un dels grans referents de l'art contemporani. Allà hi ha el seu famós 'Mitjó', tan senzill i gran com el mateix artista.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats