Cultura 14/12/2011

Tarragona, capital de la cultura catalana després d'Escaldes-Engordany

"Innovar i posar en valor" són els principals reptes de la capitalitat cultural durant l'any 2012

Acn
2 min

Escaldes-EngordanyLa ciutat de Tarragona ha agafat oficialment aquest dimecres el relleu a Escaldes-Engordany com a Capital de la Cultura Catalana de l'any 2012, en un acte celebrat a la ciutat andorrana. La consellera de Cultura, Patrimoni i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, ha reconegut que la designació suposa "un repte" que permetrà "posar en valor i innovar" en cultura. La consellera ha detallat que la capitalitat servirà per reconèixer la tasca de creadors, entitats i col·lectius, per dibuixar el futur cultural de la ciutat i per debatre sobre les potencialitats de la cultura catalana. Tarragona 2012 proposarà la posada en marxa d'un projecte per tal de desenvolupar el Banc de la Cultura.

Quatre eixos de treball en l'àmbit cultural

Tarragona se centrarà en quatre eixos de treball en l'àmbit cultural. D'una banda, serà l'any del reconeixement de creadors, entitats, gestors professionals i col·lectius que treballen per a la cultura, amb l'objectiu de reforçar la visibilitat de la xarxa d'agents per tal d'aconseguir més intercanvi entre els sectors socials i econòmics.

D'altra banda, també serà l'any de la reflexió estratègica conjunta, la qual cosa servirà per "dibuixar el futur que es vol per a la ciutat". En tercer lloc, la capitalitat permetrà obrir nous canals de concreció que facilitin "el diàleg directe amb la resta de la ciutadania, amb persones amb nom i cognoms que se situen fora del cercle estricte d'implicats en la generació de cultura". Finalment, també es contribuirà a la reflexió sobre les potencialitats de la cultura catalana en el moment actual.

La ciutat de Tarragona és la novena Capital de la Cultura Catalana

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.

Tarragona gaudirà l'any 2012 de la novena capitalitat cultural. Abans ho van fer Badalona, Figueres, Perpinyà, Lleida, Amposta, Esparreguera, Banyoles i Escaldes-Engordany, que ha tingut la distinció aquest any 2011.

stats