Art

La nova Tate Modern rep el rècord de 143.000 visitants durant el cap de setmana

El museu londinenc ha renovat les galeries d'accés gratuït per exhibir el treball de més de 300 artistes d'una cinquantena de països, amb una gran presència d'obres de dones

La Tate Modern de Londres ha rebut el rècord de 143.000 visites durant el cap de setmana passat, des de la inauguració el divendres del seu nou edifici, tal com informa el museu d'art contemporani. Segons les seves dades, 53.000 persones van visitar el museu dissabte, prop del doble del que és habitual: és la xifra més alta mai registrada en un sol dia.

Divendres passat, el museu, situat a la riba del riu Tàmesi, va obrir al públic  la seva nova extensió, un imponent edifici adjacent a l'actual amb el qual afegeix un 60% d'espai. La nova estructura, dissenyada pel despatx d'arquitectura Herzog & Meuron i que té deu plantes amb impressionants vistes panoràmiques, forma part d'un projecte de regeneració valorat en 320 milions d'euros.

Renovació de les galeries d'accés gratuït

"Estem encantats que tantes persones hagin visitat les nostres sales i hagin vist les actuacions a la Tate Modern durant aquest primer cap de setmana", ha declarat a la cadena pública BBC la directora del centre, Frances Morris. " Encara que gairebé doblem el nombre de visitants habitual, tenim prou espai perquè sigui còmode fins i tot quan hi ha molta gent", ha afegit.

Com a part del rellançament, la Tate Modern ha renovat les galeries d'accés gratuït per exhibir el treball de més de 300 artistes d'una cinquantena de països, amb una gran presència d'obres de dones.