Publicitat
Publicitat

Les T de Teatre tornen a Barcelona per celebrar les 100 funcions de 'Delicades'

L'obra es va estrenar ahir al Teatre Poliorama després d'una gira arreu de l'Estat. Per celebrar el centenar de funcions, les actrius han convidat, aquesta nit, Hortènsia Farrús, una espectadora que avui compleix 100 anys

Les T de Teatre tornen a Barcelona per celebrar les 100 funcions de l'obra 'Delicades', que han portat arreu de l'Estat en els darrers mesos i que ja ha tingut 40.000 espectadors. Per celebrar el centenar de funcions, la companyia ha convidat aquesta nit al Teatre Poliorama Hortènsia Farrús, una espectadora que avui compleix 100 anys. L'obra es va estrenar ahir al teatre de la Rambla i romandrà en cartell 9 setmanes. 'Delicades', escrita pel dramaturg Alfredo Sanzol per a les actrius Mamen Duch, Marta Pérez, Àgata Roca i Carme Pla, es va estrenar al festival Grec de Barcelona 2010 i va fer temporada al teatre Espanyol de Madrid abans de començar la gira.

Les protagonistes de 'Delicades' són quatre dones que tenien vint anys quan va esclatar la Guerra Civil, educades per "sentir, veure i callar", ha explicat Sanzol. Amb "petits records" rescatats de la seva mare, de la seva àvia i dels germans d'aquesta, l'autor, que encara no ha fet 40 anys, ha confeccionat una història d'històries, "un conte de primavera en què la vida i la mort estan en lluita". L'acció es desenvolupa en una escenografia buida "en què la terra i el cel es donen la mà i en què hi és present el cicle de la vida, dels animals i de les plantes", ha dit el dramaturg. En aquest univers que es recrea a l'escenari es narren històries protagonitzades, per exemple, per un roser que era mort i sobtadament ressuscita, per una cosidora que posa a la paret un crucifix amb ciment perquè no l'hi prenguin els milicians o per un pare que es vol fer amic de la seva filla al Facebook.

Les T de Teatre incorporen per primera vegada a la companyia i a l'escenari dos actors, Albert Ribalta i Jordi Rico. El primer d'ells ja havia treballat amb les T de Teatre a la sèrie televisiva 'Jet Lag'. La traducció al català de l'obra ha anat a càrrec del director Sergi Belbel, que ja va dirigir un dels primers muntatges de la companyia, 'Homes'.


Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT