"Tots els accents" de la poesia catalana arriben al Teatre Lliure

El cicle 'Tinta d'ambrosia', que presentarà poemes valencians, mallorquins i catalans al llarg de tres sessions, s'estrena aquest dilluns

Tres sessions per a tres territoris dels països catalans. El Teatre Lliure de Montjuïc estrena aquest dilluns 18 d'abril ' Tinta d'ambrosia', un cicle que indagarà en "les paraules que poetes de tots els accents de la llengua catalana han anat deixant sobre el paper des de fa segles fins a fa pocs dies", apunta el director, Pau Carrió.

Al llarg de tres dilluns, la sala Fabià Puigcerver acollirà textos d'autors com Ausiàs March, Maria Mercè Marçal, Blai Bonet i Josep Carner. L'encarregat de la selecció ha sigut l'escriptor i traductor Martí Sales. Ha volgut crear un muntatge "que agafi molts segles, territoris i parles diferents per mostrar la potència i varietat" de la tradició del vers als països catalans, que ell defineix com un dels " grans tresors culturals".

La primera jornada, aquest dilluns, serà dedicada a la poesia valenciana i comptarà amb els actors Pep Cortés, Isabel Rocatti, Xavi Francés i Raquel Ferri, que llegiran textos d'una vintena de poetes com Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés i Ausiàs March. A més del recital, a l'espectacle també hi haurà la música de Maria Arnal i Marcel Bagés, que acaben de publicar els seu segon EP, 'Verbena'.

Les següents sessions seran el 9 de maig, per als poetes mallorquins, i el 6 de juny per als de Catalunya. Amb aquest cicle, Carrió enllaça dos projectes al Teatre Lliure ja que  el Hamlet que ha dirigit a Gràcia finalitza les funcions aquest diumenge. Just el dia anterior de l'estrena de 'Tinta d'ambrosia'.