Teatre
Cultura 26/09/2011

El Teatre Lliure hissa la bandera republicana per acomiadar Jordi Dauder

La Sala Fabià Puigserver acull aquesta nit un homenatge a Dauder en què es projectaran dos audiovisuals sobre l'actor i es llegirà un text inèdit seu. L'acte, obert al públic en general, acabarà amb el cant de la Internacional

Efe
2 min
Jordi Dauder, que va interpretar a Mateu Montsolís al serial 'Nissaga de Poder'

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Acadèmia del Cinema Català i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya homenatjaran aquesta nit Jordi Dauder, mort als 73 anys el passat dia 16, en un acte en el qual es projectaran dos audiovisuals sobre l'actor i es llegirà un text inèdit seu.

Fonts de l'organització han explicat a Efe que l'homenatge se celebrarà a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure, presidida per una bandera republicana i on diversos amics de l'actor faran un retrat de la seva trajectòria personal i artística.

Les actrius Vicky Peña, Emma Vilarasau i Carme Sansa, els actors Enric Major i Lluís Homar, el cantant Lluís Llach i el cineasta Pere Portabella són algunes de les persones que han confirmat que assistiran a l'acte, que conclourà amb el cant de la Internacional.

Amb una llarga carrera en el món teatral i cinematogràfic, Jordi Dauder va assolir la fama gràcies al seu paper en la sèrie de TV3 Nissaga de Poder, en la qual interpretava el personatge de Mateu Monsolís. Va treballar en més de seixanta pel·lícules, com Puente de Varsovia (1990), de Pere Portabella; Si te dicen que caí (1989), de Vicente Aranda; i Terra i llibertat, de Kean Loach.

El 2008, la seva interpretació d'un sacerdot de l'Opus Dei a Camino, de Javier Fesser, li va valer el Goya al millor actor de repartiment. Aquell mateix any va interpretar Manuel Azaña en la pel·lícula Azaña, quatre dies de juliol, per la qual va obtenir el Premi Gaudí al millor actor protagonista. Els seus últims treballs en cinema van ser en Lope, de Andrucha Waddington, El monje, de Dominik Moll, i Catalunya Über Alles, de Ramón Térmens, que s'estrenarà el 30 de setembre.

Políticament compromès, l'actor va viure exiliat a París durant quinze anys i va ser un incansable agitador social fins a la seva mort.

stats