Cultura 11/01/2012

El Teatre Lliure obre les portes als més petits amb un cicle de teatre infantil

El Lliure dels Nens està format per tres espectacles que es podran veure del 17 de gener al 25 de març. Hi ha programades fucions per a escoles i per al públic familiar

Efe
2 min
Els tres intèrprets de 'Lava' guiaran els nens a un món desconegut

Barcelona"Quan canvia la mida dels espectadors, també canvia la vida del teatre", ha afirmat avui el director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, durant la presentació d'El Lliure dels Nens, el cicle de teatre infantil que el teatre iniciarà el pròxim 17 de gener. Buchettino, Un bosc de cames i Lava són les tres propostes que es podran veure en aquesta "experiència pilot", tal com Pasqual ha qualificat aquesta nova iniciativa de Lliure. El cicle es perllongarà fins al maig, i està pensat per estimular la sensibilitat dels nens en el seu període de formació més permeable. Es faran funcions entre setmana per a les escoles, i els caps de setmana per al públic familiar. El teatre ha dedicat part del seu pressupost a una proposta específica per als més petits amb l'objectiu, ha dit el director de L'hort dels cirerers, d'"obrir noves portes" als més petits i d'"oferir-los més oxigen per respirar".

La companyia italiana Societas Raffaello Sanzio (formada per Romeo Castellucci, Chiara Guidi i Claudia Castellucci) serà l'encarregada d'obrir el cicle amb Buchettino, una original adaptació de Polzet en què els nens escoltaran el conte del cèlebre personatge de Perrault dins un llit –n'hi haurà 50 damunt l'escenari– i envoltats d'efectes sonors que reproduiran els sorolls del llibre. L'actriu de doblatge Alba Sola serà l'encarregada de llegir el conte en català dins aquest particular dormitori.

La segona de les propostes del cicle, Un bosc de cames, del segell Taaat de la companyia igualadina Farrés brothers & cia, es podrà veure del 28 de febrer al 25 de març i explicarà la història de la Guida, una nena que es perd en una estació de tren. Jordi Palet, el director de l'espectacle, ha indicat que es tracta d'una obra dirigida a nens a partir de 3 anys, en la qual intervenen titelles i amb la qual es vol donar a entendre com la por pot ser convertida en curiositat.

La companyia belga Studio Orka serà l'encarregada de tancar el cicle amb Lava, un espectacle que presentaran dins una petita carpa instal·lada a la plaça Margarida Xirgu. Tres actors guiaran els nens dins una fictícia excavació arqueològica en què descobriran, amb l'ajut de càmeres de vídeo, l'existència d'uns éssers diminuts al subsòl de la plaça del teatre.

stats