Tecnomagos, màgia per un tub

El teatre Borràs acull un nou espectacle que combina la màgia amb els dispositius tecnològics

Aquí no hi ha barrets de copa per on surten conills, sinó més aviat un iPad on el fons d'escriptori deixa de ser digital i es converteix en un full de paper que cau de la tauleta. I aquest és només un dels trucs que Xavi Cabezas i David Riudor tenen preparat per al seu espectacle 'Tecnomagos', al Teatre Borràs.

Els joves mags són els primers a oferir aquest tipus de màgia, en la qual els jocs de cartes se substitueixen per dispositius que tots portem a les butxaques. Els dos joves, que es van conèixer en un concurs de màgia a Gràcia, porten gairebé una dècada oferint els seus espectacles en festes privades i esdeveniments d'empresa arreu del país, així com als Estats Units, Anglaterra i Holanda.

Ara arriba al teatre Borràs el seu espectacle que, sota el lema #wecanhackyou, combina 'hacking' tecnològic, psicologia i l'efecte sorpresa 'abracadisme' dels millors espectacles de màgia. Des del primer minut, els assistents a l'espectacle –que s'estrena de manera oficial dia 5–, seran partícips dels trucs de Cabezas i Riudor, que es valen de tauletes, 'smartphones', hologrames i realitat virtual.

Els joves mags, com tants altres nens, van créixer amb el joc de Magia Borrás, i per recuperar aquest esperit democratitzador, han creat una apli perquè tothom pugui endinsar-se en el món de la màgia. Abracadap, que així és diu l'apli, ha sigut avalada i utilitzada per personalitats com el mag David Copperfield o Dan Sperry, amb qui van fer un truc a la seu de Twitter. La versió original de l'apli inclou 18 trucs, dels quals 4 són totalment gratuïts.