DRETS D'AUTOR
Cultura 25/10/2011

Teddy Bautista demanda la SGAE per acomiadament improcedent

Ara
1 min
Teddy Bautista demanda la SGAE per acomiadament improcedent

Barcelona.Si amb l'escàndol de la milionària desviació de fons d'una filial de la SGAE -que va acabar amb la cúpula de l'entitat detinguda i acusada d'apropiació indeguda, estafa i administració deslleial- la imatge de l'entitat de gestió no va quedar prou perjudicada, ahir qui en va ser president del 1995 al 2011, EduardoTeddyBautista, va presentar una demanda contra l'entitat per acomiadament improcedent. Segons va confirmar el portaveu de la junta actual a Efe, Sabino Méndez, reclamaria una indemnització d'1,2 milions d'euros.

Bautista va dimitir com a president del consell de direcció de la SGAE el 12 de juliol passat. Només feia 12 dies que la seva candidatura havia tornat a guanyar les eleccions, tot i que un 43% dels vots van ser per als opositors. L'endemà dels comicis la Fiscalia Anticorrupció va enviar la policia a escorcollar la seu madrilenya de la SGAE, el luxós Palacio de Longoria, i va decapitar-la, en el marc del cas Saga. Quan va renunciar al seu lloc, Bautista va deixar tots els càrrecs a la societat i les filials. Per això, per a Méndez ara és "un contrasentit" que denunciï l'entitat si la dimissió va ser voluntària. Malgrat tot, no queda clar fins a quin punt la renúncia va ser temporal o un cessament forçat.

"A la junta de demà estudiarem quina solidesa jurídica té la demanda i decidirem quines iniciatives tirem endavant", va dir el portaveu, que ja coneixia la intenció de Bautista però es pensava que era una decisió "presa en calent i que no ho acabaria fent". "El que puc avançar és que ens hi trobarà en contra", va dir, encarant-se a l'antic cap.

El demandant, Teddy Bautista, s'enfronta a 10 anys de presó pels delictes d'apropiació indeguda i administració fraudulenta.

stats