Cultura 05/10/2017

El Temporada Alta manté l'aposta pels autors catalans

Presentarà 26 propostes de dramaturgs del país i la setena edició del Torneig de Dramatúrgia

Èlia Murgou
1 min
'Saloon',  de la companyia Cirque Èloize

BarcelonaEn aquesta nova edició del Temporada Alta, que s'inicia l'11 d'octubre i s'allarga fins al 10 de desembre, continua l'aposta per la dramatúrgia catalana. El festival programa fins a 26 propostes d'autoria catalana amb muntatges com 'Cyrano', de Pau Miró; 'El metge de Lampedusa', d'Anna Maria Ricart, i 'Àries de reservat', de Marc Rosich. També hi participen autors com Raquel Loscos, Laia Alsina Ferrer, Xisco Rosselló, Carla Torres i Manuel Veiga.

Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, ha assegurat que hi ha una gran “diversitat” de textos. “Catalunya és un país petit amb un idioma que parla poca gent -explica el director-; per això cal donar suport als autors catalans i al govern de la Generalitat”. Amb l'objectiu de potenciar la dramatúrgia textual catalana, el festival inclou per setena vegada el Torneig de Dramatúrgia, una competició en què vuit dramaturgs tenen 45 minuts per representar la seva obra, convèncer el públic i guanyar el torneig. En anteriors ocasions han guanyat obres que han tingut un gran èxit posterior, com és el cas de 'L'electe' i 'Crèdit'.

Al llarg dels seus 26 anys d'història, el festival ha produït o coproduït 152 propostes de dramatúrgia que continua impulsant. En aquesta edició destaca el teatre documental de Ferran Joanmiquel amb 'El color de la llum', sobre l'ètica del fotoperiodisme. “És un joc, una gamberrada simbòlica per passar una bona estona”, justifica el director de Temporada Alta, després de reconèixer que és una molt bona obra per apropar el teatre a un nou públic.

El certamen també comptarà amb la quarta edició de Llibràlegs, un format amb què el festival dona entrada a les biblioteques i promou així textos d'altres dramaturgs com Cristina Clemente, Marilia Samper, Pere Riera i Joan Yago.

stats