Cinema
Cultura 25/07/2012

Els nous films de Terrence Malick, Takeshi Kitano, Ben Affleck i els Wachowski al Festival de Toronto

El festival canadenc consolida una puixant importància en el circuit internacional i estrenarà els nous treballs de Lauren Cantet, Neil Jordan, Joss Whedon, Joe Wright i el català Juan Antonio Bayona

Ara
1 min
Ben Affleck i Rachel McAdams a 'To the wonder', de Terrence Malick

BarcelonaEl Festival de Toronto, una de les cites més importants –i cada any que passa més– del calendari de festivals internacionals, ha anunciat una programació oficial que inclou alguns dels títols més esperats de l'any. Un d'ells és sens dubte 'To the wonder', de Terrence Malick, el retorn del director de 'L'arbre de la vida', amb un drama romàntic protagonitzat per Rachel McAdams, Rachel Weisz i Ben Affleck.

A Toronto s'estrenen cada any algunes de les cintes que, en arribar la temporada de premis, acapararan estatuetes i reconeixements, com ara 'Slumdog Millionaire' o 'El discurs del rei'. Enguany, el festival serà l'escenari en què s'estrenaran el 'thriller' dirigit per Ben Affleck 'Argo', l'adaptació de Shakespeare que ha escrit i dirigit Joss Whedon ('Los vengadores'), la seqüela d''Outrage' dirigida pel mateix Takeshi Kitano, el drama familiar 'Silver Linings Playbook' de David O. Russell ('The fighter'), la nova adaptació d''Anna Karenina' que ha dirigit Joe Wright o 'Byzantium', el retorn a l'univers vampíric de Neil Jordan.

El film inaugural serà 'Looper', de Rian Johnson ('Brick'), 'thriller' de ciència-ficció i viatges en el temps amb Joseph Gordon Levitt i Bruce Willis. Toronto també veurà el resultat del film dirigit a sis mans pels germans Wachowski i l'alemany Tom Tykwer, 'Cloud Atlas', i el primer film nord-americà de Laurent Cantet ('La classe') a partir d'una novel·la de Joyce Carol Oates, 'Foxfire'.

Toronto serà també l'escenari del debut internacional de 'Lo imposible', el nou treball del barceloní Juan Antonio Bayona, amb Ewan McGregor i Naomi Watts.

stats