Música
Cultura 31/05/2012

Les 5 propostes d'avui del Primavera Sound al Fòrum

El rock alternatiu amb arrels soul de The Afghan Wings celebrarà el seu recent retorn als escenaris. La jornada començarà amb els barcelonins Pegasvs i tindrà entre els destacats el cantant de hip-hop Danny Brown i el pop fosc dels britànics The XX

Ara
1 min
The Afghan Whigs actuen aquesta nit al Parc del Fòrum en el festival Primavera Sound

Barcelona1. The Afghan Whigs, una de les bandes exponents del rock alternatiu nord-americà, actua aquesta nit a les 20.40h al festival Primavera Sound, a l'escenari San Miguel. Els nord-americans, que van reaparèixer als escenaris el passat 23 de maig a Nova York després de 13 anys sense oferir un directe, celebraran el seu retorn revisant discos com 'Gentlemen' (1993) i '1965' (el seu últim treball, l'any 1998). Al desplegament de rock amb ànima de soul que ha marcat la seva carrera, aquesta nit es podria afegir el nou tema de la banda de Cincinati, 'See and don't see', la versió d'un tema que originalment va enregistrar Marie "Queenie" Lyons el 1970.

2. El Parc del Fòrum obrirà les portes avui a les 17h amb l'actuació dels barcelonins Pegasvs. El duo que integren Sergio Pérez García i Luciana della Villa no han pogut comptar amb la millor franja horària però tot i així desplegaran el seu retro-pop a l'escenari Pitchfork.

3. Al mateix lloc, el hip-hop del cantant de Detroit Danny Brown es farà sentir a les 0.30h. Brown desplegarà el repertori de rimes de 'Black And Brown!', el seu últim treball amb el productor Black Mind.

4. Els britànics The XX, que ja van passar pel festival fa dos anys, presentaran a partir de les 0.45h a l'escenari Mini 'Open Eyes', la maqueta que van avançar el passat Nadal.

5. Els més esperats seran probablement Wilco. El grup de Jeff Tweedy presetarà 'The whole love', un exercici de rock vigorós que suposa un pas endavant d'una de les bandes de referència del rock nord-americà. Serà a les 23 h. a l'escenari San Miguel.

stats