Música
Cultura 20/01/2011

The Black Crowes encapçalen el festival BBK Live

Caps de cartell amb Coldplay, aquest serà l'únic concert a l'Estat de la banda

Redacció
1 min
The Black Crowes

BarcelonaLa banda de rock nord-americana The Black Crowes s'ha afegit a Coldplay com a caps de cartell de la propera edició del festival Bilbao BBK Live. En l'únic concert que oferiran a Espanya, The Black Crowes repassaran els millors temes de tota la seva carrera. Amb la seva presència, la banda dels germans Robinson torna al País Basc, després de la seva actuació al festival Azkena Rock de Vitòria l'any 2009. L'actuació de Bilbao s'emmarca dins una gira europea que commemora el vintè aniversari de la banda, Say Goodbye to the Bad Guys.

Els germans Robinson van publicar l'any 1990 el seu primer disc, Shake your money maker (1990). Comparats amb els Rolling Stones, banda amb la qual mai van anar de gira, van publicar posteriorment The Southern Harmony and Musical Companion (1992), Amorica (1994), Three snakes and one charm (1996) i By your side (1999). La banda es va dissoldre després de publicar Lions (2001), a causa de les constants picabaralles entre els dos germans Robinson. Després d'uns anys dedicats als seus projectes en solitari, es van tornar a ajuntar per sortir de gira amb Tom Petty.

Les darreres referències del grup són Warpaint (2008) i Before the Frost / Until the Freeze (2009). I l'any 2010 van publicar el primer disc acústic de la seva carrera, Croweology, un recull de grans èxits amb arranjaments nous.

stats