Música
Cultura 16/01/2013

Els llegendaris The Impressions s'afegeixen al Black Music Festival

La banda de soul en què va militar Curtis Mayfield als anys 60 tocarà actuarà amb els gironins The Pepper Pots com a banda d'acompanyament. Altres incorporacions al cartell són la col·laboració entre Josele Santiago i els catalans Very Pomelo i l'espectacle 'We Still Insist' de Raynald Colom & The Re-Fugees

Ara
1 min
The Impressions

BarcelonaThe Impressions, la mítica banda de soul en què va militar Curtis Mayfield durant els anys 60, és la incorporació més destacada al cartell del Black Music Festival. La banda de Chicago, amb èxits tan importants soul combatiu i conscienciat com 'People get ready', actuarà al festival amb l'acompanyament del grup gironí de 'revival' soul The Pepper Pots, com ja ho van fer el mes de maig a Madrid. En la formació de The Impressions que actuarà Girona el proper 22 de març hi figuren dos dels seus membres originals: Fred Cash i Sam Gooden.

Abans, el 9 de març, el festival presentarà la col·laboració especial entre el cantautor Josele Santiago i els catalans Very Pomelo. L'excomponen de Los Enemigos i la banda de Xarim Areste adaptaran cançons dels seus respectius repertoris, una experiència que ja van presentar dins del cicle Connexions. Una altra incorporació al cartell del festival serà la del trompetista francès Raynald Colom, que presentarà el 16 de març a l'Auditori de Girona l'espectacle 'We Still Insisit', suite en quatre moviments inspirada en la música negra americana en què hi participen quinze músics: quintet de vents, quartet de cordes, pianista, guitarra, contrabaix, batería, vocalista, MC, Dj i la trompeta de Colom.

Altres novetats del cartell del Black Music Festival són l'espectacle de celebració dels 25 anys de Big Mama, que actuarà acompanyada pel quintet Taller de musics allstars (Riqui Sabatés a la guitarra, Alejandro Di Costanzo al piano, David Pastor a la trompeta, Isaac Coll al baix i Xavier Maureta a la bateria); el concert de l'harmonicista Gilles Robson i The Dirty Aces; els francesos Sholin Temple Defenders; el fundador dels Tandoori Lenoir Amadeu Casas; el quartet barceloní Los Mambo Jambo; la formació catalana de rap At-versaris; i molts d'altres.

stats