El musical 'The band's visit' i 'Harry Potter i el nen maleït' triomfen als Tony

L'adaptació d'un film israelià s'emporta 10 premis i s'imposa als musicals més comercials

Un musical més estimat per la crítica que pel públic es va convertir diumenge en el gran triomfador dels premis del teatre nord-americà. 'The band's visit' es va endur 10 dels 11 premis Tony als quals aspirava, inclosos els de millor musical, actriu, actor i direcció de musical. Un èxit aclaparador que va deixar fora de combat els musicals més comercials de la temporada: ' SpongeBob SquarePants' es va haver de conformar amb un sol premi i 'Frozen' i 'Mean girls' van marxar sense cap.

'The band's visit', amb música de David Yazbek i llibret d'Itamar Moses, segueix la història d'una orquestra de músics egipcis, la banda de la policia egípcia, que viatja a Israel per actuar en un centre àrab i per error acaba en un poblet enmig del desert israelià. El musical és una adaptació de la pel·lícula israeliana del 2007 'La banda ens visita', d'Eran Kolirin.

Un dels moments més emotius de la cerimònia dels Tony va arribar quan l'actor d'origen àrab Ari'el Stachel va recollir la seva estatueta com a millor actor de repartiment i va agrair l'oportunitat d'interpretar un personatge de la seva ètnia a Broadway. "Mai m'hauria imaginat que això pogués passar", va confessar. "Els meus pares són aquí aquesta nit. He evitat anar a molts actes amb ells durant molts anys perquè intentava no semblar del Pròxim Orient. Després de l'11-S ho vaig amagar i m'he perdut molts esdeveniments especials amb ells". 

L'altre gran triomfadora de la nit va ser 'Harry Potter i el nen maleït', que va guanyar el premi a la millor obra i va sumar un total de sis estatuetes. El muntatge de 68 milions de dòlars, el més car de la història de Broadway, també es va endur el premi a la millor direcció i quatre premis tècnics. Per la seva banda, el nou muntatge d''Angels in America' va guanyar tres premis. Aquest clàssic modern de Tony Kushner està protagonitzat per un Andrew Garfield que va rebre el Tony a millor actor. "Vivim en un moment polític en què la comunitat LGBTI ha de lluitar pels seus drets amb més intensitat que en els 25 anys anteriors, potser des de la crisi de la sida", va afirmar l'actor, que va qualificar l'obra com "l'antítesi" de Donald Trump.

Més continguts de