Cinema
Cultura 17/01/2012

'The artist' encapçala les nominacions als Bafta

El film mut de Michel Hazanavicius domina els premis de la indústria britànica amb 12 candidatures, seguit de l'adaptació de John LeCarré El talp, que aspira a obtenir 11 premis

Ara
1 min
'The artist', de Michel Hazanavicius

BarcelonaThe artist continua el seu recorregut triomfal pels premis cinematogràfics internacionals. Després de proclamar-se triomfadora dels Globus d'Or la nit de diumenge, la pel·lícula ha fet el primer pas per conquerir els premis de la indústria del cinema i la televisió britànica, els Bafta –considerats els més importants de fora dels Estats Units–, en què ha obtingut la nominació en 12 categories, més que cap altra pel·lícula.

Amb 11 candidatures, El talp és el següent film que acumula més nominacions. L'adaptació de la novel·la d'espionatge de John LeCarré, amb Gary Oldman de protagonista, ha estat nominada, entre d'altres categories, a millor film, guió adaptat, actor i director. La invención de Hugo, la primera pel·lícula familiar i en 3D de Martin Scorsese, ha aconseguit 9 nominacions, mentre que el film sobre les experiències de Marilyn Monroe durant el rodatge d'El príncep i la corista n'ha obtingut 6.

La piel que habito, de Pedro Almodóvar, ha sigut nominada en la categoria de millor pel·lícula estrangera, en què competirà de nou amb la guanyadora de l'Ós d'Or Nader y Simin, una separación.

Els premis definitius es coneixeran el 6 de febrer, en una cerimònia que se celebrarà a la London Opera House. Scorsese, a més d'estar nominat per La invención de Hugo i el documental George Harrison: Living in the material world, rebrà un premi per tota la seva carrera.

stats