Cinema

Temporada de premis cinematogràfics

'The artist' és la gran favorita dels Globus d'Or

El film mut de Michel Hazanavicius ha rebut sis nominacions, mentre que 'Los descendientes' i 'Criadas y señoras' n'han rebut cinc, i 'Midnight in Paris', 'Los idus de marzo' i 'Moneyball' n'han rebut quatre. 'La piel que habito', de Pedro Almodóvar, ha sigut nominada en la categoria de millor pel·lícula estrangera

En un breu acte presentat pels intèrprets Gerard Butler, Rashida Jones, Woody Harrelson i Sofia Vergara, l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood ha anunciat avui les nominacions dels Globus d'Or del 2012.

La francesa The artist, de Michel Hazanavicius, ha fet valer la seva condició de favorita i s'ha emportat sis nominacions, més que cap altre film: millor pel·lícula de comèdia o musical, director, actor, actriu, guió i banda sonora. Midnight in Paris, el film de Woody Allen produït pel català Jaume Roures, s'ha emportat quatre nominacions: millor pel·lícula de comèdia o musical, millor director, millor actor i millor guió. Los descendientes, d'Alexander Payne, ha rebut cinc nominacions (pel·lícula dramàtica, guió, direcció, actor i actriu de repartiment) i Los idus de marzo, de George Clooney, en té quatre (pel·lícula dramàtica, guió, director i actor).

Ryan Gosling ha sigut nominat com a millor actor dramàtic per Los idus de marzo i millor actor de comèdia o musical per Crazy Stupid Love. George Clooney ha rebut una nominació com a millor director i una altra com a millor actor, però per dues pel·lícules diferents: la primera per Los idus de marzo, i la segona per Los descendientes.

L'espanyola La piel que habito, de Pedro Almodóvar, ha sigut nominada en la categoria de millor pel·lícula estrangera.

En l'apartat televisiu, els Globus d'Or han concedit quatre nominacions a la minisèrie Mildred Pierce i la sèrie britànica d'època Downton Abbey, i tres nominacions a Boardwalk Empire (produïda per Martin Scorsese), la debutant Homeland, la britànica The hour, la minisèrie Cinema verité i la sitcom Modern family.

La llista oficial de nominats es pot llegir aquí.