MÚSICA
Cultura 08/01/2013

The Mamzelles presenta a Luz de Gas el seu disc 'Que se desnude otra'

Les tres integrants del grup, conegudes per la seva participació en l'anunci institucional sobre reciclatge 'Envàs on vas', actuaran l'11 de gener

Efe
1 min

BarcelonaLes tres integrants de la banda The Mamzelles s'encasquetaran les seves inseparables perruques negres el pròxim 11 de gener per presentar a la sala Luz de Gas de Barcelona el seu disc 'Que se desnude otra'. Malgrat que les tres joves ja han aconseguit certa popularitat a Catalunya per les seves descarades intervencions a TV3 i la seva participació a un anunci institucional sobre reciclatge, el disc que avui presenten és el primer del seva encara curta carrera.

The Mamzelles va néixer el 2010 durant una festa en què les tres joves, que es van conèixer a l'escola d'art dramàtic Eòlia, van decidir disfressar-se amb tres perruques iguals, vestits negres cenyits i els llavis ben pintats per sortir a l'escenari a "vomitar" tot allò que no s'atreveixen a dir quan són elles mateixes, segons han reconegut les pròpies artistes en un comunicat. El resultat és un espectacle desinhibit que combina teatre i música i recorda l'estil descarat de Guillermina Motta, de les cupletistes dels anys vint i del cabaret.

El seu primer disc, 'Que se desnude otra', és un conjunt de cançons "descaradament feministes interpretades en català, anglès, espanyol, francès i una miqueta d'alemany", segons la discogràfica Discmedi. "És un 'pop' femení i transgressor", segons ha dit el director de Discmedi, Álex Eslava, en un intent per definir un àlbum amb múltiples influències musicals.

Miqui Puig és el productor dels tretze temes composats per The Mamzelles, amb lletra de les pròpies intèrprets, excepte 'La dona que mirava la tele', amb text de Dolors Miquel, i 'Howl', d'Allen Ginsberg.

stats