MÚSICA
Cultura 03/02/2011

The White Stripes se separen

El duo de rock nord-americà anuncia en un comunicat al seu web que no tornaran a enregistrar nou material ni a tocar en viu

Redacció
2 min
The White Stripes

BARCELONAEl grup de rock nord-americà The White Stripes ha anunciat oficialment que se separa a través d'un comunicat publicat a la seva pàgina web, en què s'explica que amb aquesta decisió es pretén "preservar allò que és bell i especial del grup".

En el comunicat, el duo –format per Jack White i la seva exdona, Meg White– assegura que la formació no tornarà a gravar cap disc ni a actuar en directe.

"No es deu a diferències artístiques, ni a una manca de desig de continuar, ni a problemes de salut. Tant Meg com Jack es troben bé i gaudeixen de bona salut", s'explica en la nota.

"Es deu a moltes raons, però sobretot al desig de preservar allò que és bell i especial del grup, i que es mantingui així", afegeix el comunicat, que dóna les gràcies als seguidors del per l'"increïble suport" que han rebut durant més de 13 anys de carrera.

També s'informa que la discogràfica Third Man Records seguirà publicant material inèdit del duo.

Al final del comunicat, un fragment signat per Meg i Jack White afirma: "The White Stripes ja no pertanyen a la Meg i el Jack. Ara us pertanyen a vosaltres i podeu fer amb ells el que vulgueu. La bellesa de l'art i de la música és que poden durar per sempre, si la gent ho vol. Gràcies per compartir aquesta experiència. No oblidarem el vostra suport, us estem molt agraïts ".

La banda va aconseguir un gran èxit comercial amb el seu disc White Blood Cells (2001), al qual va seguir Elephant (2003), el primer senzill del qual, "Seven Nation Army", es va convertir en una de les seves cançons més conegudes. Els podeu escoltar a Spotify.

A propòsit de la ruptura, la revista nord-americana Spin recupera la primera entrevista que Chuck Klosterman va fer a The White Stripes, i que es va publicar l'octubre de 2002.

La revista britànica NME recorda la seva carrera amb una galeria de fotos i en recupera 10 videoclips, començant pel de Fell in love with a girl, dirigit per Michel Gondry i realitzat a partir de peces de LEGO animades.

stats