MÚSICA
Cultura 06/02/2011

Mor el guitarrista Gary Moore

El músic ha estat trobat mort en un hotel de luxe de la Costa de Sol

Redacció
1 min

BarcelonaEl guitarrista de rock irlandès Gary Moore, de 58 anys, ha mort aquest diumenge a la matinada mentre dormia a l'habitació d'un hotel a la Costa del Sol. Moore va començar la seva carrera amb el grup Thin Lizzy per una breu temporada. Als anys setanta va provar sort amb diferents formacions hard. Als vuitanta es va passar al rock melòdic i va aconseguir la popularitat al Regne Unit amb Victims of the future, el 1983. Als noranta, però, va ser quan amb Still Got the Blues va fer un gir cap al blues que el va catapultar a les llistes d'èxits i va fer col·laboracions amb Albert King i Albert Collins. El 1992 amb After Hours va consolidar aquest direcció, apadrinat per B.B.King.

L'agost del 2005 es va tornar a reunir amb alguns membres de Thin Lizzy per un concert a Dublín. A partir del 2000 amb Back to the Blues fa evident la seva intenció de continuar la línia dels noranta i, per exemple, llança al 2007, el Close As You Get amb temes propis i versions. Aquests darrers anys també havia tornat a formar un grup, Scars.

La policia ha informat que el cos no presentava signes de violència i que, si l'autòpsia no revela cap dada anòmala, no s'obrirà cap investigació.

stats