Publicitat
Publicitat

CINE

Thor engega un tro a Madrid

El protagonista de la superproducció 'divina' en 3D és el marit d'Elsa Pataky, l'actor australià Chris Hemsworth

El director i actor irlandès Kenneth Branagh insufla el seu habitual alè shakespearià al déu de la mitologia noruega Thor, espectacular crònica del maneig del poder lesta per rebentar taquilles i un baptisme de foc per a qui encara és més conegut com a marit d'Elsa Pataky, l'actor Chris Hemsworth . Director i actor van presentar dijous a Madrid aquest el film que reprèn la fabulació que sobre el mite van fer en còmic Stan Lee i Jack Kirby el 1962, i que s'estrena el divendres 29 d'abril a Espanya.

Brannagh, que ha anat deixant de banda les seves adaptacions cinematogràfiques de Shakespeare (l'última va ser Al vostre gust el 2006) rescata l'esperit del bard anglès en el seu projecte més ambiciós, amb 150 milions de dòlars de pressupost, tecnologia 3D i tota la maquinària de Hollywood darrere. Seguint la tradició d'altres creadors de prestigi, com Ang Lee o Michel Gondry, que doten de sensibilitat a grans superproduccions basades en les vinyetes de la Marvel, Branagh va assumir el repte. "Quan em van trucar per al projecte em van dir: 'Et volem aquí perquè els apassionats del còmic saben que, simplement, sense història, sense personatge, els millors efectes especials del món semblarien buits'", explica el director de Molt soroll per no res .

Thor és un jove príncep que, com Enric V, haurà d'aprendre a ser rei. Loki, un germà presa de l'enveja que és com Edmund de El rei Lear. I el dolent "norueguizada" a Fasltaff per nomenar Volstagg. "Però això estava ja en el còmic", es defensa que s'assumeix que, "posats a tenir una etiqueta, prefereixo que la meva tingui a veure amb Shakespeare". L'aventura de Thor explica l'exili d'aquest déu, despullat dels seus poders, i enviat des del món d'Asgard a la Terra pel seu pare el rei Odin (interpretat per Anthony Hopkins) com a càstig per la seva supèrbia guerrera, amb la qual vol aniquilar al poble dels Gegants de Gel. "És una pel.lícula sobre la possessió d'un tipus de poder i un privilegi i la responsabilitat que ve amb ells", explica Hemsworth, actor australià que fa un desplegament de potència física aclaparador a la pel.lícula, però que també dóna la talla en la introspecció del personatge.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT