NOVES TECNOLOGIES
Cultura 17/12/2011

'Time Out' posa Barcelona a l'iPhone

Moure's per Barcelona amb l'iPhone com a guia. Time Out ha creat una nova aplicacióamb tota la informació d'oci i cultura de la ciutat. Gràcies a la geolocalització, les propostes poden trobar-se al mapa.

Natalia Araguás
3 min
El regidor de Cultura, Jaume Ciurana, amb la directora de relacions externes i innovació de l'Icub, Pilar Roca, i el president de Time Out, Oriol Soler.  UNA GUIA CULTURAL 'ONLINE' L'aplicació de Time Out ofereix dades actualitzades diàriament sobre cultura i entreteniment, amb el criteri dels experts.

BARCELONA.Les noves tecnologies han permès adaptar al mitjà digital els continguts i l'experiència que Time Out Barcelona ha anat acumulant durant els seus quatre anys de vida. Tota l'oferta cultural i d'entreteniment de la ciutat ja està disponible en la nova aplicació per a iPhone i iPod Touch de Time Out , desenvolupada en col·laboració amb l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub). L'app ja es pot descarregar de manera gratuïta a l'App Store i pròximament es desenvoluparà també una versió per a Android. "Per primera vegada hem trobat un camí digital clar per a un producte de premsa periòdica", va declarar ahir el president de Time Out Barcelona , Oriol Soler, durant la presentació de l' app . "Ens fa especial il·lusió haver desenvolupat una eina molt útil i fàcil de fer servir", va afegir.

Amb dades que s'actualitzen diàriament, l'aplicació dóna accés a més de 1.500 bars i restaurants de Barcelona, tota la cartellera de cinema i teatre, així com a exposicions, activitats infantils i espectacles. Un gran volum d'informació en què l'usuari, ja sigui a través del cercador o aplicant diversos filtres, podrà trobar en concret allò que busca. Zona , tipus d'activitat o data són alguns dels criteris de recerca existents.

L' app també inclou al menú principal l'opció Activa't, per localitzar bona part de les associacions de Barcelona -esplais, federacions, coordinadores...- i vincular-les a les diferents activitats culturals que es duen a terme. Les entitats estan agrupades per temàtiques i llocs, amb l'opció de poder veure les més pròximes a l'usuari sobre un mapa.

L'aplicació permet, gràcies a la tecnologia de geolocalització, veure a Google Maps on es desenvolupen les opcions de lleure. Quins teatres són més a prop o quins bars de la zona es recomanen són algunes de les opcions. A més, els millors establiments i activitats tenen la prescripció dels periodistes de Time Out a través de descripcions i crítiques. La revista també ofereix als usuaris l'opció de fer recomanacions, per orientar-los en cas de dubte. "S'hi pot participar, no es tracta només de la veu de Time Out com a Déu Nostre Senyor", va matisar Soler.

Barcelona també en blanc i negre

Gràcies als smartphones i internet "s'obre un camp brutal per a la informació i el coneixement, amb un grau molt alt d'accessibilitat per part de l'usuari", va avaluar el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana. Segons el seu parer, les noves tecnologies són claus en la difusió de l'activitat cultural de la ciutat: "S'obre un nou procés d'alfabetització i cal adequar-s'hi" i oferir el que la ciutadania demana amb les eines del segle XXI.

En aquest sentit, el consistori ha apostat per més aplicacions per a telèfons intel·ligents. Barcelona Visual permet recórrer alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat a través de l'iPhone i endinsar-se en la seva història gràcies a un total de 172 instantànies del fons de l'Arxiu Fotogràfic. El turista podrà comparar punts d'interès del Gòtic, el Front Marítim o el Raval amb l'aspecte que tenien al passat en un procés anomenat refotografia : tornar a fotografiar des del mateix lloc una zona prèviament registrada. En una segona fase, l'aplicació estarà disponible per a Android i ampliarà els continguts amb imatges de la ciutat i rutes com la del Modernisme. L'aplicació localitza a través d'un GPS l'usuari, que amb la càmera del telèfon enfoca un punt i, a partir d'un repertori de fotografies, pot veure superposada la imatge antiga.

stats