Cultura 22/10/2011

Steven Spielberg: "A Hergé li hauria agradat molt la meva pel·lícula"

El director d' 'El secret de l'unicorn' afirma que es va voler mantenir fidel a l'estil i a l'esperit d'Hergé.

Ara
2 min
Sreven Spielberg a la 'première' de 'Tintín' a Brussel·les

Brussel·les"Honestament, crec que a Hergé li hauria agradat la pel·lícula, ha subratllat Steven Spielberg aquest migdia durant a la presentació d' El secret de l'unicorn a Brussel·les. "És un honor portar Tintín a la casa. Brussel·les és la seva ciutat natal", va afirmar davant la premsa abans d'assistir a première mundial de la pel·lícula.

Spielberg va adquirir els drets per portar Tintín el 1983 i va rebre l'autorització del mateix Hergé. "Hergé va ser un gran artista, il·lustrador i escriptor (...) Era com un director de cinema sense càmera", va afirmar el cèlebre director de Jurassic Park abans de declarar que la seva prioritat a l'hora de fer la pel·lícula era mantenir "l'estil i l'esperit" de l'àlbum. Per rodar El secret de l'unicorn, Spielberg va utilitzar la tècnica de motion capture, o captura de moviment perquè va trobar que era "la tècnica ideal per a aquesta història", va dir. La pel·lícula es va estrenar dimecres a centenars de pantalles en diversos països europeus, com Bèlgica i França, on Tintín és molt popular.

El secret de l'unicorn arribarà als Estats Units, on Tintín és poc conegut, al Nadal. Sobre aquest fet, Spielberg creu que "el públic nord-americà la rebrà com un personatge i una pel·lícula originals. Hi ha moltes pel·lícules d'animació que no estan basades en llibres d'historietes, com la història de Shrek o Toy Story", el director americà. Acompanyat per l'actor britànic Jamie Bell (que "anima" Tintín), el francès Gad Elmaleh (Omar Ben Salaad) i Joe Letteri, el supervisor d'efectes especials, Spielberg ha pujat a un tren d'alta velocitat Thalys amb els colors d' El secret de l'unicorn per traslladar-se a París, on està prevista una segona "première" a la nit.

stats