CINEMA
Cultura 29/10/2011

Cameron mostra les primeres imatges de 'Titanic 3D'

El director d''Avatar' va projectar als estudis de la Paramount 18 minuts del seu film del 1997 en tres dimensions. La pel·lícula s'estrenarà als Estats Units a l'abril del 2012

Ara
1 min
Titanic

BarcelonaFa dos anys el cineasta canadenc James Cameron va tornar a marcar-se uns quants punts a favor arrasant la taquilla internacional amb Avatar, el film que va engegar la moda del 3D. Ara torna a ser víctima de l'amor per la tercera dimensió. Divendres va presentar a Hollywood les primeres imatges de la seva pel·lícula del 1997, Titanic, en 3D. Cameron i el seu productor Jon Landau van mostrar 18 minuts de metratge a la gran sala de projeccions dels Estudis Paramount. Això no és més que un petit tast del que es podrà veure als cinemes a partir de l'abril del 2012.

Fa 14 anys Titanic va estar en boca de tothom. Cameron es va deixar un pressupost rècord en la història del cinema, que pujava a uns 200 milions de dòlars. A més, va fer soroll a la gala dels Oscars del 98, que li va atorgar 11 estatuetes, una xifra que fins al moment només havia recollit Ben-Hur. Però sembla que amb allò no n'hi va haver prou. "Titanic és una pel·lícula que gairebé tothom ha vist, alguns espectadors diverses vegades –deia Cameron, anunciant la projecció–. Però hi ha una generació que no l'ha vista al cinema". Per a ells, ha adaptat la pel·lícula a les tecnologies del 2011.

James Cameron és conegut per ser un director especialment perfeccionista. Tothom qui ha vist l'avançament dóna fe que el canadenc ha treballat la transformació amb molta cura. Però Cameron, no satisfet del tot, va assegurar que els resultats no es podrien comparar amb els que s'obtenen quan es roda en 3D. "Diguem que serà un film 2,99D", va concloure, fent broma.

stats