Arqueologia
Cultura 05/07/2013

Toc d'alerta de la Unesco a Itàlia per la degradació de Pompeia i Herculà

La majoria d'espais de les ciutats romanes estan tancats al públic i hi ha una manca de guardes i encarregats de manteniment

Ara
1 min
Pompeia / EFE

BarcelonaLa Unesco ha llançat un ultimàtum a Itàlia perquè millori el manteniment i la conservació de les restes de Pompeia i Herculà, que l'organització internacional considera "en risc de deteriorament". Un informe del programa que supervisa l'estat dels monuments considerats Patrimoni de la Humanitat conclou que les ciutats presenten "signes continuats de degradació" i confirma que part de l'espai es troba "actualment en risc". El document també revela que "la majoria d'edificis de l'espai romanen tancats al públic" i que "hi ha una manca de guardes de seguretat i encarregats del manteniment bàsic", fets que subratllen la necessitat d'impulsar una "actuació urgent" a les ciutats romanes. L'informe ha estudiat les iniciatives del govern italià per assegurar la restauració, els accessos i la seguretat de l'antiga ciutat romana i conclou que es troben en "etapes inicials" i, per tant, encara no se'n poden extreure resultats.

Davant d'aquesta situació, la Unesco ha advertit Itàlia que els propers dos anys seran "crucials" per demostrar l'efectivitat dels programes i les mesures impulsades pel govern i ha assegurat que, si la posada en marxa d'aquestes iniciatives fracassa, considerarà la incorporació de Pompeia i Herculà dins la llista d'edificis de Patrimoni de la Humanitat en estat de risc.

stats