Cinema
Cultura 25/04/2011

Tom Hiddleston: del teatre i la televisió a 'Thor'

El company de Kenneth Branagh a la minisèrie televisiva 'Wallander' i al teatre amb l''Ivanov' de Txèkhov interpreta ara Loki, el malvat germà de Thor, a l'èpica adaptació del personatge de còmic que dirigeix el mateix Branagh.

Redacció
2 min
Tom Hiddleston

BarcelonaTom Hidlleston és un dels joves actors britànics més prometedors dels darrers anys, però els seus petits èxits a la televisió i el teatre feien preveure que de cop i volta formaria part de Thor, una de les grans superproduccions de l'any i del pròxim film d'Steven Spielberg. La culpa la té, en part, el seu company a la sèrie de televisió Wallander i a l'obra de teatre Ivanov: Kenneth Branagh. Segons comenta Hiddleston a The Guardian, el primer que va fer quan va saber que Branagh dirigiria l'adaptació cinematogràfica del personatge de còmic Thor és presentar-se al camerino amb un improvisat martell. "No facis broma", li va dir el director, "No se sap mai".

Hiddleston es va presentar al càsting del protagonista però, finalment, va ser escollit per interpretar Loki, el seu germà i rival, l'antagonista per excel·lència del déu del tro. Ell i Branagh veien la pel·lícula com un drama dinàstic, i comparaven el personatge de Hiddleston amb Edmund, el fill il·legítim de l'obra de Shakespeare Rei Lear.

A partir de Thor, l'intèrpret està en ratxa. Hiddleston ha aconseguit un paper en la nova pel·lícula d'un dels seus directors més admirats, Steven Spielberg, amb qui comparteix l'amor per la cervesa Guinness. "Allò va trencar el gel. Després em va preguntar per Thor, perquè li encanta Ken, i això ens va portar directament a Vic Armstrong, que va ser el doble de Harrison Ford a la saga d'Indiana Jones i em va ensinistrar una mica per anar a cavall a Thor. 'Bé, si Vic et va ensenyar a muntar a cavall, m'encantaria que fessis War horse', em va dir com si tal cosa".

L'actor ha signat un contracte per múltiples pel·lícules amb la Marvel, però encara no sap si apareixerà a The Avengers, Thor 2 o Iron man 3, les següents adaptacions de personatges de còmic ja confirmades.

stats