CINEMA
Cultura 10/08/2011

La col·lecció de Tony Curtis, a subhasta

Una galeria posarà a la venda objectes personals, premis i obres d'arts que van pertànyer a l'actor nord-americà

Reuters
1 min
La sabata 'Ningú no és perfecte', d'Andy Wharhol.

Los Angeles p { margin-bottom: 0.21cm; } Una casa de subhastes de Beverly Hills ha posat a la venda obres d'art, joies i altres articles que van ser propietat de l'actor Tony Curtis.

Curtis, nominat a l'Oscar per Fugitius, amant de l'art i pintor, va morir el 2010 als 85 anys, deixant un tresor d'objectes que la galeria Julien Auctions vendrà al setembre d'aquest any, segons ha informat la casa de subhastes.

"Tony sempre va dir que era abans un artista i després un actor," ha explicat Darren Julien, president de la galeria. "Crec que li encantaria l'exposició que hem creat. Ara està mirant cap avall tot esperant que els elements trobin una bona llar, perquè realment estimava les seves peces", ha afegit.

Els col·leccionistes tindran l'oportunitat de licitar per articles com ara una moneda russa d'or de 14 quirats i una capsa per a cigarretes feta de safir valorats entre 4.500 i 6500 dòlars. Una de les peces més valuoses de la subhasta serà el dibuix de la sabata Ningú no es perfecte d'Andy Warhol, valorada entre 20.000 i30.000 dòlars. També es vendran quadres pintats pel propi Curtis, els seus premis de Hollywood i altres objectes personals.

Curtis va aparèixer en més de 100 pel lícules durant els seus 60 anys en el món de l'espectacle, que li van valer els elogis de la crítica tant pels seus papers còmics com dramàtics.

stats