Cultura 31/01/2011

'Top Gun' a la televisió pública xinesa

El 1986 Tom Cruise triomfava a les pantalles com un heroi vestit de blanc impol·lut. Més de vint anys després els xinesos han volgut colar les acrobàcies aèries dels avions de 'Top Gun' com a maniobres de l'exèrcit xinès en un reportatge a la televisió pública.

Redacció
1 min

BarcelonaEls fans xinesos de la pel·lícula nord-americana Top Gun es deuen haver quedat amb la boca oberta en veure que els militars xinesos feien acrobàcies idèntiques, fotograma a fotograma, a les dels herois de les forces militars nord-americanes. Així ho denuncien diaris com The Guardian o The Wall Street Journal. Les imatges suposadament robades serien les d'un avió disparant i destruint un altre aparell enemic.

El diari The Wall Street Journal reprodueix fotograma a fotograma les imatges de la pel·lícula protagonitzada per Tom Cruise i les que ha emès la televisió pública xinesa. El responsable de la relació amb els mitjans de la televisió pública xinesa no ho ha volgut fer cap comentari sobre el tema. No és la primera vegada que la televisió pública del país asiàtic utilitza, sense permís, imatges d'altres mitjans. El 2007 l'agència de notícies estatal va utilitzar una imatge de raigs X del cap de Homer Simpson per il·lustrar una notícia sobre l'esclerosi múltiple.

stats