Publicitat
Publicitat

Llibres

Torna Sherlock Holmes amb la publicació de la seva primera seqüela oficial

'The House of The Silk', d'Anthony Horowitz, és la primera obra que rep el vistiplau de la fundació que gestiona els drets d'Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes torna aquesta setmana amb un nou cas a les llibreries britàniques, en la primera seqüela oficial sobre el famós detectiu, escrita per Anthony Horowitz. La publicació The House of The Silk és tot un esdeveniment literari, ja que és la primera vegada, des de la mort, fa 81 anys, d'Arthur Conan Doyle, que la fundació que gestiona els seus drets dóna el vistiplau a una seqüela sobre el seu personatge. Els editors, que han subtitulat el llibre com "la nova novel·la de Sherlock Holmes", han encarregat al guionista i escriptor de literatura infantil Anthony Horowitz el repte de ressuscitar l'infal·lible detectiu.

La novel·la centra la seva acció en 1890, un any després de la mort del detectiu, i en el seu inseparable doctor Watson, ara envellit i sol, que relata en primera persona una de les primeres aventures que van viure junts. Un cas que comença amb el robatori d'un tren a Boston (Estats Units) per acabar al barri londinenc de Wimbledon i que compta amb els elements indispensables dels llibres d'autor escocès: la boira, el misteri i el malèvol Moriarty.

Els seus editors asseguren que The House of The Silk, que qualifiquen d '"èxit editorial", té "tota la qualitat de l'original, però amb un ritme i una sensibilitat més moderna". Els crítics britànics semblen estar d'acord i han donat el vistiplau al atrevit successor de Conan Doyle, que va escriure quatre novel·les i 56 relats curts sobre les aventures de Holmes. "Els personatges són com el mateix Conan Doyle els hauria escrit i la novel·la està tan a prop del seu clixé com la bona escriptura permet", assegura Ian Sansom a The Guardian.

Les aventures de Sherlock Holmes, un metge addicte a la cocaïna i sempre acompanyat de la seva mediocre però inseparable Doctor Watson, van ser una sensació editorial a l'Anglaterra victoriana. Aclaparat i avorrit per l'èxit del seu personatge, Conan Doyle el va matar lluitant amb el seu etern enemic Moriarty, però va haver de ressuscitar-lo davant el clam dels seus lectors.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT