Cinema
Cultura 11/09/2012

Toronto ovaciona la Blancaneus muda i en blanc i negre

'Blancanieves', de Pablo Berger i amb Maribel Verdú com a reina malvada, triomfa al festival canadenc. El 26 de setembre es projectarà al Liceu amb música en directe i el 28 de setembre després arribarà als cinemes

Efe/ Ara
1 min

Toronto'Blancanieves', la versió muda i en blanc i negre del conte de la Blancaneus, que s'ambienta en el món del toreig i l'Espanya més 'cañí', va ser rebuda amb una gran ovació al Festival internacional de cinema de Toronto, un dels més importants del món actualment.

El bilbaí Pablo Berger, director del la pel·lícula, va fer broma amb el públic abans de començar la projecció, confessant que després de l'èxit del seu debut, 'Torremolinos 73', pensava que no trigaria a fer la següent pel·lícula. "Tenia un gran ego i em pensava que no tindria problemes a l'hora de fer una pel·lícula en blanc i negre, però tots els productors em van dir que no", va explicar Berger, que va citar amb emoció el nom d'Ibon Cormenzana, que va "fer possible" la realització de la pel·lícula.

Després de la projecció, Berger es va mostrar "emocionat" per la reacció del públic del festival. "Aquest passi ha confirmat que és possible que una història local pugui connectar amb un públic universal. I el públic canadenc és cinèfil, estima el cinema. Hem vist que s'ha rigut, ha plorat, ha sentit terror durant tot el passi. I l'ovació final m'ha emocionat molt", va explicar Berger.

'Blancanieves', on Maribel Verdú interpreta la reina malvada, s'estrenarà el 28 de setembre a l'estat. Dos dies abans, però, es projectarà al Gran Teatre del Liceu amb l'acompanyament musical de la Sinfonietta Monteolvido sota la direcció de Roman Gottwald, i amb la veu de la cantant Sílvia Pérez Cruz. La iniciativa vol recuperar l'esperit original de la música en directe que acompanyava les pel·lícules a l'era daurada del cinema mut.

stats