MÚSICA
Cultura 12/04/2012

El Festival de Músiques de Torroella oferirà 15 concerts a l'estiu

Anne Sofie von Otter i Joan Colom actuaran en el festival del municipi empordanès, que se celebrarà del 21 de juliol al 23 d'agost

Efe / Acn
1 min
El nou auditori 'Espai Ter' serà la seu del festival a partir del 2014 / ACN, Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

BARCELONAEl Festival de Músiques de Torroella de Montgrí oferirà en la seva 32a edició un total de 15 concerts del 21 de juliol al 23 d'agost. El president de les Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Josep Lloret, ha destacat que el pianista barceloní Josep Colom serà "l'artista principal del certamen". Josep Colom oferirà dos concerts: l'inaugural com a solista i un segon espectacle amb el Quartet Zemlinsky.

El festival també dedicarà un espai destacat a la commemoració dels aniversaris de tres importants compositors catalans del segle XX: Eduard Toldrà, de qui es commemoren els 50 anys de la seva mort, Frederic Mompou, pels 25 anys de la seva mort, i Xavier Montsalvatge, en el centenari del seu naixement, amb la interpretació de les seves obres en quatre concerts.

Per Torroella passaran també artistes d'àmbit internacional, tant figures consagrades com la mezzosoprano Anne Sofie von Otter o la violinista Viktoria Mullova, com joves intèrprets que destaquen en el circuit musical europeu, entre ells la soprano russa Julia Lezhneva, la clarinetista ampostina Laura Ruiz o la mezzosoprano sabadellenca Anna Alàs.

stats