POLÍTICA CULTURAL
Cultura 16/07/2012

Totes les associacions d'empresaris culturals s'uneixen en contra de la pujada "inassumible" de l'IVA

La Unió d'Associacions Empresarials de la Indústria Cultural Espanyola agrupa 4.000 empreses i 150.000 llocs de treball

Ara
1 min

BarcelonaEls productors de cinema i els empresaris teatrals i musicals han decidit avui constituir-se en Unió d'Associacions Empresarials de la Indústria Cultural Espanyola per exigir al Govern que l'activitat cultural continuï estant gravada amb el tipus d'IVA reduït, és a dir, el 8%, i no pugi al "inassumible" 21%, com va anunciar l'executiu divendres passat.

La Unió l'han constituït aquesta tarda la Federació Estatal d'Associacions d'Empreses de Teatre i Dansa (FAETEDA), la Federació d'Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE), la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (FEDICINE) i la Federació d'Empresaris de Cinema d'Espanya (FECE). S'hi sumen l'Associació de Promotors Musicals d'Espanya (APM), l'Associació de Representants Tècnics de l'Espectacle (ART), l'Associació de Teatres, Festivals Temporades Líriques (OPERA 21), l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques (AEOS) i l'Associació de Professionals i Amics de les Arts Circenses (AEPAAC).

La Unió vol iniciar "converses immediates" amb el ministeri d'Hisenda i la Presidència de Govern "per abordar el problema plantejat". La repercussió de l'augment en el preu de les entrades, diuen, accelerarà l'actual procés de recessió del consum, provocant destrucció d'ocupació i el descens de l'activitat cultural.

stats