MÚSICA
Cultura 08/06/2012

Tots units fent força contra la sida

La Fundació Lluita Contra la Sida és la impulsora d'un concert que aquest divendres reunirà al Palau Sant Jordi els principals grups de la música en català. L'objectiu: recaptar fons per a la investigació.

Laura Serra
2 min
Tots units fent força contra la sida

BARCELONA.El que podria haver quedat com una iniciativa solidària més va camí de convertir-se en una fita històrica. Aquesta nit 19 artistes i bandes que han marcat les últimes dècades de la música en català es reuniran al Palau Sant Jordi en un macroconcert contra la sida. Els impulsors de la iniciativa són el doctor Bonaventura Clotet -president de la Fundació Lluita Contra la Sida- i l'empresari Fede Sardà -propietari de la sala d'oci nocturn Luz de Gas-, que van aconseguir engrescar en el recital solidari noms com Marina Rossell, Gerard Quintana, Obrint Pas, Miguel Poveda i Mishima, a més del patrocini d'Estrella Damm i l'ajut de l'Ajuntament de Barcelona. Sens dubte, la campanada va ser comptar amb la participació de Lluís Llach, que des que es va retirar dels escenaris només canta en ocasions molt especials i que aquesta vegada ho farà acompanyat de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola i la cantant Sílvia Pérez Cruz.

Les entrades per al concert costen entre 15 i 40 euros, i tota la recaptació es destinarà a la fundació catalana, un dels centres de referència mundial en la investigació i formació sobre el VIH. Clotet explicava a l'ARA que "les ajudes oficials i les beques estan minvant per les retallades de l'Estat". "El ministeri ha reduït molt el suport als grups de recerca, i necessitem aconseguir més recursos per continuar amb aquest nivell d'excel·lència", afegia. El doctor confia a trobar la vacuna contra la sida d'aquí només 15 anys i està convençut que Catalunya hi haurà posat el seu granet de sorra.

Aquesta nit el gremi musical ajudarà en aquesta cursa contra la malaltia amb un espectacle en què sonaran 20 temes clàssics, des de la Nova Cançó i fins a l'actualitat. L'objectiu era congregar un públic intergeneracional que reconegués i cantés aquestes cançons. El públic també és qui ha escollit per votació popular l'última cançó que sonarà en el concert. Tots els intèrprets que hi actuaran cantaran junts, quan ja seran prop de les 12 de la nit, el tema de Sau Boig per tu .

A les 9 del vespre arrencarà al Palau Sant Jordi un recital que enllaçarà himnes dels anys 70, com Paraules d'amor de Serrat; del rock català, com Bon dia d'Els Pets; del pop independent, com Alegria d'Antònia Font, i la rumba de Peret. Lluís Danés s'encarregarà de l'escenografia de l'espectacle.

stats