Art
Cultura 15/11/2011

Treballadors de Sotheby's es manifesten a Ginebra en solidaritat amb els companys de Nova York a l'atur

43 treballadors de la casa de subhastes van perdre la feina a l'estiu i han estat substituïts per contractes temporals. Entre els manifestants es van sentir consignes de 'Sotheby's és dolent per l'art'

Afp
1 min

GinebraUn grup de manifestants es va solidaritzar ahir a Ginebra amb els 43 treballadors de Sotheby's Nova York que van ser exclosos dels seus llocs de feina després que els seus contractes expiressin al juliol.

"Estem aquí per donar suport a la lluita dels nostres companys sindicalistes americans i les negociacions dels contractes col·lectius", va defensar Umberto Bandiera, membre de la UNIA en representació dels treballadors de la construcció, la indústria i les arts i els oficis. A la manifestació es van poder llegir consignes com "Sotheby's és dolent per a l'art", el nom de la plataforma que defensa els treballadors sindicalistes de la casa de subhastes.

"Els treballadors suïssos –explicava Bandiera– volem mostrar la solidaritat amb els treballadors que hauran de viure amb 400 € al mes per desocupació". Els manifestants també van condemnar que la casa de subhastes ingressarà importants beneficis després de substituir els llocs de treball per contractes temporals.

La manifestació s'ha fet coincidint amb la subhasta del Drop Sun, un dels diamants més grans de món, de 110,3 quirats i valorat entre 11 i 15 milions.

stats