Cultura 26/09/2011

Tresserras: "L'acord de Mascarell amb les 'majors' és el possible ara, però no el desitjable"

L'exconseller de Cultura, artífex de la llei del cinema, recorda que l'objectiu és arribar al 50% de quota per al català a les pantalles, en paritat amb el castellà. Admet, però, que el pacte de Mascarell "evita el bloqueig"

Ignasi Aragay
1 min
Ferran Mascarell i Joan Manuel Tresserras, el dia del traspàs de poders, el desembre de 2010 / CRISTINA CALDERER

Barcelona"És el possible ara, però no el desitjable." Així ha valorat l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, en declaracions a l'ARA, el pacte assolit pel seu successor, Ferran Mascarell, i les 'majors' de Hollywood per incrementar el percentatge de cinema exhibit en català.

Segons el Govern, amb l'acord permetrà arribar, progressivament, a un 35% de presència del català l'any 2017. Per Tresserras, artífex de la llei del cinema que va deixar el tripartit com a herència a l'executiu d'Artur Mas, el pacte "està bé com a primer pas, perquè evita el bloqueig, però l'objectiu ha de ser complir la llei sencera". Això significaria arribar a una quota de pantalla del 50% per al català, en paritat amb el castellà. Per reforçar aquesta reclamació, Tresserras recorda que la norma "va ser aprovada amb un ampli consens", inclòs el vot de CiU.

stats