Publicitat
Publicitat

Tresserras: "L'acord de Mascarell amb les 'majors' és el possible ara, però no el desitjable"

L'exconseller de Cultura, artífex de la llei del cinema, recorda que l'objectiu és arribar al 50% de quota per al català a les pantalles, en paritat amb el castellà. Admet, però, que el pacte de Mascarell "evita el bloqueig"

"És el possible ara, però no el desitjable." Així ha valorat l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, en declaracions a l'ARA, el pacte assolit pel seu successor, Ferran Mascarell, i les 'majors' de Hollywood per incrementar el percentatge de cinema exhibit en català.

Segons el Govern, amb l'acord permetrà arribar, progressivament, a un 35% de presència del català l'any 2017. Per Tresserras, artífex de la llei del cinema que va deixar el tripartit com a herència a l'executiu d'Artur Mas, el pacte "està bé com a primer pas, perquè evita el bloqueig, però l'objectiu ha de ser complir la llei sencera". Això significaria arribar a una quota de pantalla del 50% per al català, en paritat amb el castellà. Per reforçar aquesta reclamació, Tresserras recorda que la norma "va ser aprovada amb un ampli consens", inclòs el vot de CiU.Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT