ARQUEOLOGIA
Cultura 21/05/2012

Troben l'esquelet sencer d'un tapir de 3,1 milions d'anys a Caldes de Malavella

Amb aquest ja són vuit els grans vertebrats prehistòrics que s'han trobat al jaciment del Camp dels Ninots, únic a Europa

Acn
1 min
L'esquelet intacte d'un tapir de fa 3,1 milions d'anys és l'últim descobriment del jaciment geològic del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella

Caldes de MalavellaEls arqueòlegs han trobat un nou esquelet sencer d'un tapir de fa 3,1 milions d'anys, en ple període geològic del pliocè –des de fa 5,3 milions d'anys fins a fa 1,8 milions d'anys–, al Camp dels Ninots de Caldes de Malavella (la Selva). Les restes s'han conservat intactes gràcies al tipus de sedimentació que les va recobrir. Durant la prehistòria, a la zona hi havia un volcà, que amb el pas del temps va crear un llac i una selva tropical.

El tapir és un mamífer encara present en zones de l'Amèrica del Sud, l'Amèrica Central i el sud-est asiàtic, però que fa 50 milions d'anys poblava tot el planeta, era un dels mamífers més antics i més estès en aquells temps.

Amb aquesta troballa, ja són vuit els esquelets de grans vertebrats que s'han descobert al jaciment, que abraça un període de 70.000 anys. El codirector de l'excavació, Gerard Campeny, assegura que, deu anys després de començar les campanyes, només s'ha excavat un 2% del jaciment, únic a Europa i que ja s'ha batejat com "la Pompeia del Pliocè".

stats