Cultura 30/05/2012

Troben un vaixell del segle XVII en unes obres al ferrocarril de Tarragona

La troballa s'ha produït durant les obres de construcció d'un pas subterrani a la Plaça dels Carros

Efe
1 min

TarragonaLes obres de construcció d'un pas subterrani a la via fèrria a la Plaça dels Carros de Tarragona han deixat al descobert un vaixell datat entre els segles XVII i XVII, segons informa aquest dimecres el Diari de Tarragona.

El passat dijous 24 de maig els operaris que treballaven en aquest pas subterrani van trobar uns taulons units amb claus. Els arqueòlegs municipals i del Govern els van començar a examinar i dies més tard van aparèixer més peces de fusta corbades. Quan es va produir la troballa, l'administrador d'Adif va sol·licitar la presència d'un expert. Aquest especialista va certificar que es tractava d'un vaixell datat entre els segles XVII i XVIII en bon estat de conservació.

Adif s'ha compromès a extreure els taulons un a un, a sotmetre'ls a un tractament de conservació i a tornar-los a muntar. Encara no se sap on es traslladaran, encara que és probable que s'integrin en el fons museístic de l'Autoritat Portuària.

Els treballs de construcció del pas subterrani van començar l'abril del 2011, tenen un pressupost de 3 milions d'euros i pretén evitar que cada dia creuïn la via mig miler de persones en direcció al mar. En 2008 ja es van trobar en aquesta zona les restes d'una claveguera d'època romana.

stats