ARQUEOLOGIA
Cultura 30/05/2012

Troben un vaixell del segle XVII enterrat sota la via del tren a Tarragona

Els operaris que construeixen un pas subterrani han trobat uns taulons que els arquèolegs consideren part d'una nau en bon estat de conservació. El 2008 ja s'hi van trobar restes d'una claveguera romana

Efe
1 min

TarragonaEls treballs de construcció d'un pas subterrani a la via del tren a la plaça dels Carros de Tarragona han deixat al descobert un vaixell datat entre els segles XVII i XVIII. Segons publica avui el 'Diari de Tarragona', dijous passat dia 24 els operaris que treballen en aquest pas subterrani van trobar uns taulons, units amb claus, que van examinar arqueòlegs municipals i del govern. Un dia després van aparèixer més peces de fusta corba, pel que Adif va sol·licitar la presència d'un expert, que va certificar que es tractava d'un vaixell d'entre els segles XVII i XVIII en bon estat de conservació.

Adif treurà un per un els taulons i els farà un tractament de conservació per poder tornar-los a muntar. Un cop reconstruït, encara es desconeix on es traslladarà el vaixell, tot i que probablement sigui a l'Autoritat Portuària, per integrar-lo al seu fons museístic.

Tampoc se sap si els treballs de construcció d'aquest pas subterrani, que van començar a l'abril del 2011, s'endarreriran a causa de la troballa. El 2008, i durant els treballs arqueològics previs a la construcció de l'obra, ja es van trobar restes d'una claveguera romana.

stats