Cultura 16/01/2011

Turku, nova capital cultural europea

El fred nòrdic serà contrarestat a partir d'aquesta nit a la ciutat de Turku amb la capitalitat de la cultura europea, que inclourà actes de tota mena repartits al llarg de tot el 2011

Redacció
1 min
L'espectacle inaugural intentarà combatre les temperatures sota zero

BARCELONATurku s'estrena com a capital europea amb un espectacle inaugural a càrrec del grup britànic Walk the Plank, que oferirà una combinació d'acrobàcies, poesia, dansa i pirotècnia, amb les aigües gelades del riu Aura com a teló de fons. Tot i les temperatures glacials de Finlàndia –que aquests dies ronden els 13 graus sota zero– es calcula que milers d'espectadors seguiran la inauguració des dels carrers de la ciutat.

Al llarg de tot l'any, la capitalitat europea –que compta amb un pressupost de 50 milions d'euros– programarà més de 4500 actes de totes les disciplines artístiques, la majoria de les quals seran gratuïtes. L'organització ha assenyalat que "els principals objectius per a l'any de la cultura són l'autment del benestar, el desenvolupament de les indústries creatives i de les exportacions culturals i l'enfortiment de la internacionalitat de la ciutat". Turku, ciutat portuària del sud de Finlàndia, espera rebre dos milions de visitants gràcies a l'àmplia oferta cultural que programarà a partir de demà.

stats