Música

Txarango presenta amb un documental el seu últim disc: 'De vent i ales'

El disc constarà de material nou i es publicarà el 19 de juny

El disc amb què Txarango posen punt final a la seva carrera ja té data de sortida: De vent i ales, el quart disc de la banda, es publicarà el 19 de juny i serà el comiat discogràfic de la banda. I per presentar el disc, el grup ha compartit "un petit documental a utoproduït artesanalment" titulat igual que el disc, 17 minuts en què ja sonen algunes de les noves cançons de De vent i ales

El documental mostra algunes de les reaccions a l'anunci del disc de comiat, així com els motius i experiències que han inspirat els nous temes. "El títol parla de deixar a terra tot el que necessitem i sortir volant", diu el grup. " De vent i ales neix en els últims viatges, dormint als peus del mont Fuji, corrent xops sota la pluja a les muntanyes de cafè, al nord de Colòmbia, fent la ruta dels Balcans d'entrada a Europa al costat de les persones en busca de refugi, caminant en fila índia davant del mur més gran del món, posant amb cura un peu darrere l'altre al desert minat dels camps saharauis".

De vent i ales només hauria hagut de ser una part de l'adeu de Txarango, que s'havia de produir en l'hàbitat natural del grup, els escenaris, però l'epidèmia del coronavirus va obligar a cancel·lar la seva gira de comiat, El gran circ, que els havia de tenir actuant fins al febrer del 2021, un petit festival ambulant d'esperit circense amb escenografia de Lluís Danés i convidats de diferents disciplines.