Cinema
Cultura 09/09/2011

U2 despullen les seves misèries a Toronto

La banda irlandesa presenta el documental 'From the sky down', una ullada sense precedents a les interioritats del procés creatiu del grup durant l'enregistrament de l'àlbum 'Achtung, baby'

Redacció
1 min
Bono i The Edge flanquejant Davis Guggenheim a la presentació de 'From the sky down'

BarcelonaPer primera vegada en els seus 36 anys d'història, un documental ha inaugurat el Festival Internacional de cinema de Toronto: From the sky down, un documental sobre la banda de rock U2 que, per primera vegada, obre el vel d'intimitat del grup per mostrar l'enregistrament d'un dels seus àlbums més mítics, Achtung, baby, del 1991.

"No és una pel·lícula sobre la banda més gran del món", va assenyalar el director Davis Guggenheim (Una veritat incòmoda) en declaracions a Reuters, "és tan sols un film sobre quatre músics intentant fer música".

Bono i The Edge, cantant i guitarrista de la banda, van assistir a la première del film i es van confessar nerviosos pel que van anomenar "un nou repte" en les seves carreres."Som molt protectors de la nostra privacitat, particularment del nostre procés creatiu: si saps el que hi ha dins de la salsitxa, potser no te la menjaries", va explicar Bono a l'audiència.

La pel·lícula mostra per primera vegada les tensions que van sorgir en la banda durant el procés d'enregistrament. The Edge va confessar que veure tot aquell material de 20 anys enrere li va resultar molt xocant. "Em vaig adonar del poc que va faltar perquè la banda es desintegrés en aquell moment particular", va afegir.

stats