MÚSICA
Cultura 04/05/2011

Lila Downs i Molotov comparteixen cartell amb Canteca de Macao i Very Pomelo a l'Etnival

La setena edició del festival que cada any organitza l'Obra Social Unnim ha centrat el seu programa en els nous sons mexicans i en el diàleg que estableixen amb les músiques d'arreu

Redacció
2 min

BarcelonaEn el seu afany per treballar frec a frec amb el món de la música, l'Obra Social Unnim va inaugurar, ara fa set anys, l'Unnim Etnival, un festival que se celebra anualment per donar fe de les més grans i millors propostes de les noves branques que fan créixer la World Music actual. Avui, l'Etnival ha presentat el cartell de la present edició, que se celebrarà a Girona els dies 23, 24 i 25 de juny. L'Etnival VI va sorprendre el públic amb una passejada per les melodies urbanes de totes les ciutats que duen el ritme a les venes –de Los Angeles a Bogotà–. Aquest any, el tema del cartell no és tan policromàtic, tot i que no ha perdut en riquesa. L'Etnival d'aquest 2011 està dedicat a la música mexicana actual i als seus diàlegs amb la música internacional.

Obriran els mexicans Los De Abajo, un grup multitudinari que es va crear a principis dels 90 a Mèxic, i que en l'última dècada s'ha prodigat pels escenaris de més de trenta països de tot el món. Com a contrapunt, Dj Calavera punxarà encarnant els ecos que els nous sons mexicans tenen a casa nostra, seguit de La Banda del Surdo, Malakaton i Bongo Botrako. Aquest pols transatlàntic es mantindrà fins acabar el programa. Per celebrar Sant Joan, la gran dama de la música mexicana –amb la vènia de Chavela Vargas– Lila Downs es guanyarà els espectadors i escalfarà l'ambient per rebre la participació madrilenya de Canteca de Macao i dels catalans Very Pomelo, que en un any de vida ja tenen més força que un huracà. I tancaran els Molotov –reconeguts a tot el món com a referència del concepte de Rock Latino, premiats als MTV i guardonats amb discos d'or–, amb una rècula internacional que va de Dj Nickodemus, acabat d'arribar de Nova York, fins als Itaca Band de Montcada i Reixac i els ja mítics ripollesos Txarangö.

stats